W trzeciej części naszych Warsztatów Wina zapraszamy na spotkanie z winami hiszpańskimi.

Poznamy 6 klasyków z najważniejszych regionów winiarskich Hiszpanii. Między innymi:

  • Rioja,
  • Penedes,
  • Castilla-La Mancha,
  • Rueda… i inne.

Spróbujemy win musujących, białych i czerwonych.

Warsztaty wina połączone są zawsze z degustacją przekąsek – tym razem tych typowo hiszpańskich – w tym serów i wędlin.

WARSZTAT WINA  poziom 1, cz. 3

  1. Rozpoznawanie smaków.
  2. Rozpoznawanie zapachów.
  3. Podstawy degustacji wina.
  4. Podstawowe czerwone odmiany winorośli.
  5. Podstawowe regiony winiarskie Włoch.

Czas trwania warsztatów, min. 2 godz. Spotkanie 6 grudnia, godz. 20.00, cena: 160 zł/os.

Warsztaty poprowadzi światowej klasy sommelier Piotr Waryas. Piotr w 1996 roku wyjechał do Neapolu. Tam pracował w najlepszych neapolitańskich restauracjach, zafascynowany prostotą tamtejszej kuchni i łatwością łączenia jej z winem. Po czterech latach doświadczeń z kuchnią śródziemnomorską i z wielką miłością do win włoskich, postanowił wrócić do Polski i spróbować swoich sił we wrocławskiej gastronomii. To w Polsce zdecydował się profesjonalnie zająć winem przechodząc wiele szkoleń jako członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich. Zakładając wspólnie z pierwszymi wrocławskimi Sommelierami – Inicjatywę Wrocławscy Sommelierzy.

Jest także dwukrotnym laureatem Sommelierskiego Grand Prix Wrocławia 2014 i 2015 roku. Wielokrotnym uczestnikiem Mistrzostw Polski Sommelierów. Posiada Dyplom Certyfikowanego Sommeliera.

Prywatnie szczęśliwy ojciec i mąż, który kocha odkrywać nowe smaki w kuchni, co do wina jest bardziej konserwatywny, liczy się tylko Europa. 

Zapraszamy na miły wieczór we wspaniałym towarzystwie i luźnej atmosferze. Ole!

Spis treści

Chcesz przełamać barierę językową? Zostaw do siebie kontakt!